Top 5 meest gevraagde promotie artikelen

’s-Hertogenbosch, maart 2018 – Vaak nèt voordat een beurs start, bellen klanten mij met de vraag: “Marleen, heb je nog een leuke gadget voor ons in gedachte?”. Omdat dit altijd rijkelijk aan de late kant is, doe ik graag een beroep op Peter. Een gedeeld probleem is namelijk een half probleem, denk ik dan stiekem. Altijd nèt op tijd…Peter van Zantvoort is eigenaar van Premium Concepts in Beesd en “ontzorgt me” volledig. De voorstellen voor pennen, magneetjes, lichtgevende bandjes, et cetera, vliegen over en weer. Een logo wordt snel opgestuurd en àls het lukt, ontvangt de klant op de valreep de gadgets. Op de dag voordat de beurs start. Je moet rekenen met tijd van bestellen, bedrukken en versturen. Dit kan oplopen tot 12 weken, afhankelijk van waar promotie artikel vandaan moet komen. Hoezo een promotie artikel?Naast dat het bereik van promotie artikelen heel groot is, heeft het ook een heel positieve werking op de merkherinnering. Dit effect is groter dan een reclame op tv of radio, omdat de consument het merk heel vaak voorbij ziet komen. Mits de gadget niet in een la belandt natuurlijk. “Gemiddeld wordt een relatiegeschenk door 40% van de ontvangers langer dan 2 jaar bewaard.”, vertelt Peter mij. Peter van Zandvoort is al vele jaren werkzaam in deze branche met zijn bedrijf in Beesd. Een echte kenner dus. En inmiddels houdt hij ook kantoor in China. Zo kan hij snel schakelen en controle houden op de kwaliteit. Factoren voor succesDe positieve werking op bereik en merkherinnering hangt af van een aantal factoren. Niet alle promotieartikelen zorgen voor een succesvol effect. Volgens Peter zijn de onderstaande factoren bepalend voor het hebben van succes met een relatiegeschenk: 
  • Originaliteit is belangrijk
Originaliteit is het belangrijkste punt, omdat bedrijven en potentiele klanten veel promotieartikelen ontvangen. Om op te vallen tussen al deze producten is het dus van belang dat je een origineel relatiegeschenk hebt. 
  • Aangenaam relatiegeschenk
Relatiegeschenken moeten de ontvangers een positief gevoel geven. Als de ontvangers zich aangenaam voelen bij het geschenk, zijn ze ook sneller geneigd deze te gebruiken. En bij ieder gebruik komen ze jouw merk weer tegen. 
  • Kwaliteit moet kloppen
Dit klinkt heel logisch, maar kwaliteit is een heel belangrijk punt. De kwaliteit van je relatiegeschenk zorgt er namelijk voor of de ontvangers het geschenk lang zullen gebruiken of niet. Daarnaast zorgt kwaliteit voor de juiste uitstraling van jouw bedrijf. 
  • Bedrukking professioneel
De laatste factor die een belangrijke rol speelt is bedrukking. Het klinkt van zelfsprekend maar toch moet het even benoemd worden. Bedrukking zorgt voor de juiste merkherkenning. En het liefst zo lang mogelijk. Ook na 100 wasbeurten in de afwasmachine. Top 5 meest gevraagde promotie artikelenAls je hebt besloten ervoor te gaan, lees dan hieronder de top 5 van de meest aangevraagde promotie artikelen:1. Stevige, goed bedrukte (boodschappen)tas2. Powerbank3. USB stick4. Kwalitatieve pen5. Sleutelhanger Mocht je behoefte hebben aan nog meer advies over promotie artikelen of een offerte willen aanvragen, stuur me dan een berichtje of klik op deze link. Peter en ik helpen je graag verder!