En wat doe jij nu eigenlijk?!

's-Hertogenbosch, april 2020 – Werk je niet in de zorg? En je hebt ook geen vitaal beroep? Okay, dusss…Ik heb me in de afgelopen weken een aantal keer even afgevraagd: wat stelt mijn werk eigenlijk voor? Ik red geen levens, loop geen risico vanachter mijn bureau en werk niet dag- en nachtenlang door. Maar ik draag op een andere, mijn eigen manier wel bij. Ik probeer bedrijven in deze periode te helpen geloven in hun eigen product. Om ook juist nu met slimme keuzes en flexibiliteit een marktintroductie te durven doen. Blijven geloven in de toekomst van hun organisatie. Daarbij is ook mij de enorme creativiteit in de markt opgevallen, waarmee intern oplossingen worden gevonden voor sociale quarantaine: in je eentje toch samenwerken, thuiswerken vanaf de zolderkamer met als bijbaan ‘leraar’ voor de kinderen en niet te vergeten de digitale afdelingsborrel op vrijdagmiddag. En dat stemt mij dus positief. MarketingHet werkveld ‘marketing’ waar je nu misschien niet gelijk aan denkt, wil ik juist nu onder de aandacht brengen. Verkoop pilots op kleine schaal durven opstarten. Online campagnes optuigen en aan de knoppen blijven draaien om de juiste snaar te raken tussen sympathie en commercie. Alternatieve samplingmethodes bedenken, waarbij consumenten in hun eigen omgeving kunnen testen. Nieuwe markten openbreken zonder assortimentsaanpassing, maar met eenvoudige middelen. Wel of geen vitaal beroep?Nee ik heb geen vitaal beroep, maar toch wil ik bedrijven graag helpen die nu in zwaar weer verkeren. Omdat ze door het domino-effect van alle overheidsmaatregelen een tegenslag hebben te verwerken. Ook deze organisaties hoeven niet stil te staan in deze periode. Ze mogen trots zijn op wat ze tot nu toe hebben bereikt en vooral toekomstgericht blijven kijken. Vanuit eigen kracht, waar het uiteindelijk ook allemaal mee is begonnen. Mocht jij voor jouw organisatie in deze periode wat hulp kunnen gebruiken, omdat je het even niet ziet zitten? Of naar ideeën op zoek bent over wat je nu wél kunt doen in deze periode? Wie weet, brengt een gesprek met mij helderheid en overzicht. Want dit is wat ik doe: met mijn gesprekken bied ik je ideeën, vind je structuren en verbanden en trek ik je weer terug naar de rode, uitgestippelde lijn. Dus misschien dan toch een vitaal beroep. ;-) Weet me te vindenJe mag me ook een mailtje sturen, als je dat laagdrempeliger vindt. Dan spreken we vervolgens af op een digitaal kantoor. Klik dan hier. Voor nu wens ik je een fijne dag. Houd moed, houd vol en blijf vooral gezond.