Spanning opbouwen met chocola?

's-Hertogenbosch, april 2022 –  Spanning opbouwen met chocola? Iedere week schrijf ik marketingtips voor ondernemers. Hier maak ik korte animatievideo’s van en verstuur deze als “Tip van de Week”. Ik wil hiermee aandacht vragen voor marketing, want veel bedrijven ‘doen niet aan marketing’. Afgelopen week ging de tip over... chocola.  Met chocola, hoe dan? Ik maak graag een vergelijking tussen klantbenadering en een reep chocola. Oja hoe dan, zul je nu misschien wel denken… Ik ben nogal chocola verslaafd, dat ten eerste. Merk, kleur, vorm maakt niet uit. Dus ik grijp graag de kans aan om met chocola op een foto te staan en erin te bijten. Haha! Lees even verder als je meer wil weten dan dit...  Metafoor voor spanningsopbouw Ten tweede ben ik erg visueel ingesteld. Neem even een reep chocola met van die af te breken blokjes in gedachte. Deze reep is namelijk een mooie metafoor voor je prospect (klant in wording) en het opbouwen van spanning. Dit zal ik nader uitleggen. Op het moment dat je een prospect wil boeien en interesseren, is het raadzaam om kleine beetjes informatie te geven. Bouw de spanning op. Dit doe je door bijvoorbeeld niet alle informatie in één keer te geven.  Met tussenpozen kleine stukjes Dat werkt net zo met een reep chocola. Geef je de prospect met tussenpozen kleine stukjes van je reep chocola, dan denkt hij of zij: “Geef me nog eens een stukje. Dit smaakt naar méér!” Maar geef je in één keer een hele reep chocola, dan raakt hij of zij veel sneller verzadigd. En in het ergste geval wordt de reep misschien niet eens helemaal opgegeten. En dat zou toch hartstikke zonde zijn.  Terugkomen voor meer Probeer dit eens uit binnen jouw eigen business. Check hoe jij je informatie presenteert. Geef je vaak alle informatie in één keer? Of kun je dit in stukjes opdelen om een soort van spanning op te bouwen? Het is uiteraard de bedoeling dat de prospect zo bij je terugkomt voor meer informatie. Laat die prospect maar komen met vragen en vind daarin de juiste balans.  Even over joúw marketing en Bossche bollen Wil je met mij vrijblijvend van gedachte wisselen over jouw marketing? Online of bij mij op kantoor? Dat kan. Ik voer wekelijks gesprekken met ondernemers over hun marketing. Bijvoorbeeld over hoeveel geld ze aan marketing zouden kunnen besteden, hoeveel budget ze moeten reserveren. Stuur me een berichtje als jij een vraag hebt en ik regel een Bossche bol voor bij onze sparringsessie bij mij op kantoor.